ΠΟΑΣΥ:Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με την επίσημη στολή επιθεωρήσεως οι ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού της Χώρας, το σχοινί της αγχόνης το φέρουν μονίμως και διαρκώς πέριξ του λαιμού, εκπέμποντας έντονο συμβολισμό. Είναι το σχοινί που τραβάει ο Έλληνας ναύτης όταν απειλείται με αιχμαλωσία και ο οποίος προτιμά να θέσει τέλος στην ζωή του παρά να υποδουλωθεί.

Posted on 28 Σεπτεμβρίου 2012Η επιλογή του παραδείγματος της ΠΟΑΣΥ στην εξώδικη διαμαρτυρία της  σίγουρα δεν είναι τυχαία. Δεν μπορεί να είναι τυχαία η χρήση του παραδείγματος μιας Στρατιωτικής Στολής.Οι αγωνιζόμενοι Αστυνομικοί είναι βέβαιο οτι στέλνουν με αυτό τον τρόπο και ενα μήνυμα συμπαράστασης στους Στρατιωτικούς συναδέλφους τους που αγωνίζονται για την επιβίωση τους και την αποτροπή της περαιτέρω φτωχοποίησης των οικογενειών τους.

Είναι πιθανο οτι μετά τις τελευταίες εξελίξεις το ερώτημα: «Απευθύνεται το μήνυμα του Στρατηγού Κωσταράκου για τις στολές και στα Σώματα Ασφαλείας;» υπάρχει σε πολλούς αστυνομικούς. Είναι ενα ερώτημα που το γεννούν κυρίως οι κοινές συναθροίσεις Στελεχών απο τις ΕΔ και τα ΣΑ.

Και βεβαίως δικαιοδοσία οι ΕΔ επι των ΣΑ σε τέτοια θέματα (στολών) και σε καιρό ειρήνης δεν έχουν. Όμως είναι λογικό να υπάρχει η σκέψη οτι , έστω έμμεσα, αν στην επόμενη συγκέντρωση είναι ενστολά τα Στελέχη των ΣΑ και με πολιτική περιβολή τα Στελέχη των ΕΔ  περνά, (έστω έμμεσα), ενα μήνυμα οτι ο Στρατός είναι «πιο πειθαρχημένος»

Οτι υπάρχει ενας διαχωρισμός, οτι «εμείς» είμαστε , (οχι καλύτεροι αλλα), διαφορετικοί απο «εκείνους»*. Kάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ανάλογη εξέλιξη και στα ΣΑ σε ότι αφορά τις στολές.

*(Ένα αίσθημα που άλλωστε, κακά τα ψέμματα, όλοι γνωρίζουν οτι, δίκαια ή άδικα, «αιωρείται» εδω και χρόνια στην ατμόσφαιρα. Ενδεικτικά θυμίζουμε απο το ΒΗΜΑ: Ενας ναύαρχος στο… κεφάλι της ΕΛ.ΑΣ., και Ο ναύαρχος της Κατεχάκη)

Δειτε την ανακοινωση στο: http://www.poasy.gr/web/

Posted in: Uncategorized