ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ;

Posted on 13/07/2017Γιατί θέλουν να πληρώνουμε με κάρτες;

Λένε πως το θέλουν για να ξέρουν τι χρήματα πάνε στους επαγγελματίες και τα καταστήματα και έτσι να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή.

Πολύ ωραία.

Αν είναι τόσο απλό και δεν τους νοιάζει να μάθουν αν τρώμε τα λεφτά μας στους γιατρούς ή αν τα κάνουμε ουίσκια γιατί δεν επιτρέπουν να γίνεται χρήση καρτών που θα είναι ανώνυμες;

Δηλαδή αν πρέπει για να πιάσεις το αφορολόγητο να δαπανήσεις 1.000 ευρώ να μπορείς να αγοράζεις από την τράπεζα μια κάρτα των 1.000 ή δυο των 500 ή 4 των 250 ή 10 των 100 , ή μια των 50 τώρα και μια σε ένα μήνα κτλ με λεφτά από τον λογαριασμό σου και αυτές να είναι ανώνυμες αν το επιθυμείς (και φυσικά να πάρεις και το ρίσκο πως αν τις χάσεις τις έχασες όπως θα έχανες τα μετρητά).

Με την απόδειξη της τράπεζας πως αγόρασες πλαστικό χρήμα που μπορεί και να λήγει μέσα στο έτος να πιάνεις το αφορολόγητο και από εκεί κει πέρα να μπορείς να πληρώνεις π.χ. τον γιατρό με την κάρτα χωρίς να φοβάσαι πως αύριο μεθαυριο τα προσωπικά σου δεδομένα θα φτάσουν στον εργοδότη που θα σε ρωτήσει γιατί τρέχεις στους γιατρούς…

Ε; Γιατί;

Δειτε και:

ΤΟ ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ ΒΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΑΚΟΥΕΙ – Η κατάργηση των μετρητών και οι συνέπειες της – Πορίσματα ἡμερίδος Κατάργηση Μετρητῶν – τέλος τῆς ἐλευθερίας. Ὁδεύοντας πρός τόν ὁλοκληρωτισμό.

Posted in: Uncategorized