Στρατόπεδο Καλαμάτας: Ο Δήμαρχος προτείνει λύση για να έχουν στέγη οι Στρατιωτικοί

Posted on 25 Μαΐου 2018Στρατόπεδο Καλαμάτας: Από αλλού το περιμέναμε και από αλλού ήρθε. Ο Δήμαρχος τελικά έβαλε στο τραπέζι την πρόταση για να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα στέγασης των Στρατιωτικών

Στο Δημαρχείο της Καλαμάτας βρέθηκαν ο αποχωρών Διοικητής του 9ου Συντάγματος Πεζικού, συνταγματάρχης Αναστάσιος Κολέζας και ο παραλαμβάνων, συνταγματάρχης Σταύρος Φωτεινάκης και με την ευκαιρία ο Δήμαρχος τόνισε πως σε μία περίοδο κατά την οποία στην Καλαμάτα είναι σπάνια τα διαμερίσματα προς ενοικίαση, «είναι δυνατόν τα οικήματα στο στρατόπεδο να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των αξιωματικών, οι οποίοι έρχονται στην πόλη της Καλαμάτας».

Μάλιστα ο Δήμαρχος Π. Νίκας σημείωσε ακόμα απευθυνόμενος προφανώς στο ΓΕΣ και το ΥΠΕΘΑ πως το στρατόπεδο πρέπει να παραμείνει για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων λέγοντας: «Είμαστε κάθετοι και απόλυτοι σε αυτό. Πρέπει να αποτελεί περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων και να χρησιμοποιείται είτε για τις ανάγκες της επιστράτευσης είτε για τις ανάγκες της 120 ΠΕΑ. Εάν η 120 ΠΕΑ αναβαθμιστεί, εάν γίνει ένα διεθνές αεροπορικό κέντρο όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, προφανώς θα έχει ανάγκες πάρα πολύ μεγάλες. »

Posted in: Uncategorized