ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ με …«γεροντάκια» γίνεται;

Posted on 14 Οκτωβρίου 2018Οι φωτογραφίες από την άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ που έχει δημοσιοποιήσει η Μεσογείων έγιναν θέμα συζήτησης πρόσφατα σε τραπέζι που βρέθηκαν απόστρατοι και εν ενεργεία στελέχη. Η φράση απόστρατου προβληματίζει.

Η κουβέντα για την άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ είχε πολλές και ενδιαφέρουσες αναμνήσεις αλλά και σκέψεις για το τι θα μπορούσε να γίνει αν η Ελλάδα είχε περισσότερες δυνατότητες και πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα τα οποία όμως αυτή την φορά θα φρόντιζε να προμηθευτεί με έναν έξυπνο και οικονομικό τρόπο (π.χ. δωρεάν βοήθεια από τις ΗΠΑ που τους έχουμε…«δώσει» την χώρα; συμπαραγωγή; πώληση πολλών παλαιών συστημάτων και αγορά λιγότερων αλλά με περισσότερες δυνατότητες σύγχρονων;), όμως αυτό που μας έμεινε ήταν η σοφή φράση απόστρατού που έχει σαρώσει την επικράτεια.

Τι είπε; Πως όσα σύγχρονα συστήματα και να πάρεις θα πρέπει να έχεις κατα νου πως τις δυνατότητες του να προχωρήσεις στο πεδίο της μάχης θα τις καθορίζουν οι δυνατότητες των πιο παλιών σου συστήματων που δεν μπορείς να αφήσεις πίσω σου….

img_24_1024

 

 

 

Ετικέτα:
Posted in: ΣΤΡΑΤΟΣ