Υπερταμείο: Πόσα ακίνητα του Άμυνας πήγαν να βγάλουν στο σφυρί

Posted on 19 Νοεμβρίου 2018148 ακίνητα των Ενόπλων Δυνάμεων ήθελε να πουλήσει η κυβέρνηση!

Δείτε όλη την απάντηση Καμμένου:

ΘΕΜΑ: Κοινοβουλευτικός Έλεγχος ΣΧΕΤ.: Ερώτηση 2566/17-10-2018 της Βουλής των Ελλήνων.

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Βασίλειος Κικίλιας με θέμα «Μεταβίβαση Ακίνητης Περιουσίας του ΥΠΕΘΑ στο Υπερταμείο» σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, τα ακόλουθα:
Το ΥΠ.ΟΙΚ/Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, με το έγγραφό του υπό στοιχεία Αρ.Πρωτ.: ΓΓΔΠ 0011741 ΕΞ 2018/11 Ιουλ18/Υπουργείο Οικονομικών/Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, ανακοίνωσε τη μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ Α.Ε. δημόσιων ακίνητων κυριότητας όλων των Υπουργείων, που αντιστοιχούσαν σε συνολικά 10.119 Κωδικούς Αριθμούς Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ). Εκ των εν λόγω ΚΑΕΚ υπήρχαν ακίνητα που διαχειρίζονται τα 1) Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ). 2) Ταμείο Εθνικού Στόλου (ΤΕΣ) και 3) Ταμείο Αεροπορικής Άμυνας (ΤΑΑ), στο πλαίσιο της αποστολής και της αρμοδιότητάς τους τα οποία όμως, εξαιρούνται της προαναφερόμενης διαδικασίας, σύμφωνα με το Νόμο 4389/2016, οπότε και ανελήφθησαν οι ανάλογες ενέργειες. Αναλυτικότερα, το ΤΕΘΑ τηρώντας το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του Στρατού Ξηράς ενήργησε άμεσα και έπειτα από λεπτομερή έλεγχο των 10.119 ΚΑΕΚ εντόπισε 147 ΚΑΕΚ ιδιοκτησίας του, που υπάγονται στις εξαιρέσεις του νόμου και διαβίβασε στο ΥΠ.ΟΙΚ, έπειτα από ενημέρωσή και έγκρισή μου, σχετικό έγγραφο. Περαιτέρω, μετά από αντίστοιχη διερεύνηση του καταλόγου των ακινήτων που έγινε από το ΤΕΣ, εντοπίσθηκε ένα ακίνητο ιδιοκτησίας του (υπερυψωμένο ισόγειο

46τ.μ. επί της οδού Ζαΐμη 8 στην Θεσσαλονίκη), για το οποίο επίσης ζητήθηκε η εξαίρεσή του με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Τέλος δεν υφίστανται ακίνητα κυριότητας ΤΑΑ τα οποία να έχουν μεταβιβαστεί στο Υπερταμείο.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ