ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Πόσα εκατομμύρια δώσαμε για να πετάνε τα F-16 μας και να προστατεύουν την Αλβανία;;; – ΕΓΓΡΑΦΟ

Posted on 20 Νοεμβρίου 2018Δεν ρωτάμε και την Τουρκία μπας και θέλει καμία βοήθεια; Να τους δώσουμε Μιράζ που δεν έχουν οι άνθρωποι να τα μάθουν και αυτά. Αφού και με αυτούς σύμμαχοι είμαστε… ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

 

Όπως λέει απάντηση του Π. Καμμένου η Π.Α. από κοινού με την Ιταλική Πολεμική Αεροπορία, ανέλαβαν την αστυνόμευση του Αλβανικού εναέριου χώρου καθώς μετά την εισδοχή της υπόψη χώρας η οποία δεν διαθέτει επιχειρησιακώς ενεργή Πολεμική Αεροπορία στην Βόρειο-Ατλαντική Συμμαχία τον Ιούνιο 2009 ο εναέριος χώρος της συνιστά αναπόσπαστο τμήμα του «Νατοϊκού εναέριου χώρου».

Ο ΥΕΘΑ λέει μάλιστα πως η συμμετοχή της Ελλάδας απέτρεψε τυχόν ανάληψη του υπόψη έργου από την Τουρκία που μάλιστα εξεδήλωσε σχετική πρόθεση, το έτος 2012, η οποία απερρίφθη από τη Συμμαχία.

Η αστυνόμευση του Αλβανικού εναερίου χώρου, υλοποιείται μέσω της διάθεσης δύο ζευγών αεροσκαφών (ανά δεκαπενθήμερο λόγω επιμερισμού έργου με την Ιταλία), τα οποία παραμένουν σε ετοιμότητα απογείωσης στις βάσεις τους στην Ελλάδα. Τα υπόψη αεροσκάφη (είναι μεταξύ αυτών που ήδη τηρούνται σε υψηλή ετοιμότητα λόγω έτερων συμμαχικών δεσμεύσεων) και απογειώνονται όταν προκύψει αναγκαιότητα από συμβάν ασφάλειας. Τα στοιχεία κόστους ανά έτος, που αφορούν τα ΝΑΤΟϊκά Αεροσκάφη Ετοιμότητας [Quick Reaction Aircraft (QRA) ] της Χώρας μας, που απογειώνονται για την εκτέλεση αποστολών Air Policing (ΑΡ) στην Αλβανία, απεικονίζονται αναλυτικά στον παρακάτω Πίνακα:

 

F16 ALBANIA

Posted in: ΕΙΔΗΣΕΙΣ