Στρατιωτικές Σχολές : Ο πίνακας που πρέπει να δει ο Παναγιωτόπουλος

στις

Έχουμε ξαναπεί πως πρέπει για την Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ να είναι σταθερά πρώτη προτεραιότητα η αναβάθμιση των Στρατιωτικών Σχολών και γενικότερα του προσωπικού.

Φίλος του yened.wordpress.com μας επεσήμανε πως οι βάσεις στις Σχολές της Αστυνομίας είναι υψηλότερες από τις Στρατιωτικές Σχολές.

Το πιο χαρακτηριστικό ίσως παράδειγμα είναι πως η βάση το 2018 ήταν για την ΣΣΕ (Όπλα) 15.537 όταν των Αξιωματικών της Αστυνομίας ήταν πάνω από 18.000 μόρια.

Αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Πρώτον πως υπάρχει η αντίληψη στους νέους οτι στην Αστυνομία είναι καλύτερα τα πράγματα και αξίζει να πάνε εκεί και δεύτερον πως η Αστυνομία παίρνει εκ των πραγμάτων τους καλύτερους.

Ας το ψάξουν λοιπόν λίγο στο ΥΠΕΘΑ γιατι σύμβαίνει αυτό…. και ας αναρωτηθούν με την ευκαιρία τι εικόνα δημιουργούν εδώ και χρόνια για τις Στρατιωτικές Σχολές και γενικότερα για το στράτευμα σε όσους σκέπτονται την είσοδο τους σε αυτό οι λίγοι, ελάχιστοι,  εε και εα, (αλλά αρκετοί να δημιουργήσουν εντυπώσεις), που μάλλον θα έπρεπε να είχαν δει την πόρτα της εξόδου πριν καν φορέσουν για πρώτη φορά την στολή….