ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΕΠΟΠ ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ; ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΕΠΟΠ ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΥ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ «ΓΥΜΝΑ»;-Όλα δείχνουν απολύσεις στρατιωτικών – Το διπλό όχι του Ν. Παναγιωτόπουλου (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Posted on 27 Μαρτίου 2020


ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

Δύο όχι στον «γαλάζιο» Βουλευτή Λάρισας Μάξιμο Χαρακόπουλο από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Νομοθετικές ρυθμίσεις που θα αλλάξουν την παραμονή και την εξέλιξη των ΕΠΟΠ θα δημιουργήσουν προβλήματα λέει στην απάντηση του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σε ερώτηση του ζητούσε να μάθει αν θα έρθει νόμος που θα επιτρέπει στους ΕΠΟΠ την παραμονή τους μέχρι τα 58 με απόκτηση ως δύο βαθμών.

Στην απάντηση του ο ΥΕΘΑ τονίζει πως «οποιαδήποτε νομοθετική τροποποίηση επί του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, θα είχε ως αποτέλεσμα ιδιαίτερη οικονομική επιβάρυνση γεγονός που ενδεχομένως να μετριαζόταν, εφόσον υπήρχε πρωτοβουλία για εξέταση της δυνατότητας παραμονής των ΕΠ.ΟΠ ως ΕΟΘ, με τον ήδη προβλεπόμενο καταληκτικό βαθμό του Αρχιλοχία και αντιστοίχων των άλλων Κλάδων» αλλά την ίδια ώρα λέει και πως υπάρχει η πιθανότητα να προκύψει «αθρόα παραμονή χαμηλόβαθμου προσωπικού μακροπρόθεσμα, η οποία πιθανώς να δημιουργήσει δυσκολίες στην εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας αναλογιζόμενοι τα καθήκοντα που προβλέπονται ανά ειδικότητα για τους Υπαξιωματικούς, όσο και την ηλικία που αυτοί θα έχουν μελλοντικά κατά την εκτέλεση των εν λόγω καθηκόντων».

Τέλος ο Υπουργός απαντώντας στον Βουλευτή της ΝΔ λέει πως η εξέταση της σκοπιμότητας αφενός, αναλογικής επέκτασης στην κατηγορία των ΕΠ.ΟΠ εξαίρεσης από τα ισχύοντα όρια ηλικίας, αφετέρου της εισδοχής τους στο Σώμα των Αξιωματικών δια της απόδοσης δύο επιπλέον βαθμών, «αποτελεί ουσιώδη μεταβολή του σταδιοδρομικού τους ορίζοντα, ο οποίος δεν συνάδει με το σκοπό της σύστασης της εν λόγω κατηγορίας, που είναι η κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών στελέχωσης με χαμηλόβαθμο και ηλικιακά αξιόμαχο, προσωπικό».

Όπως λοιπόν όλα δείχνουν , οι 50ρήδες ΕΠΟΠ θα δουν την πόρτα της εξόδου.

cea0ce91ce9dce91ce93ce99cea9cea4ce9fcea0ce9fcea5ce9bce9fcea3cea0ce91ce9dce91ce93ce99cea9cea4ce9fcea0ce9fcea5ce9bce9fcea32ce9cce91ce9ece99ce9cce9fcea3 USAY.gr

Posted in: ΕΙΔΗΣΕΙΣ