Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ «ΕΚΑΨΕ» ΤΟ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ ΤΟΥ ΔΑΒΑΚΗ

Posted on 14 Ιανουαρίου 2021


ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΑΒΑΚΗΣ

Γιατί το Μαξίμου δεν αξιοποίησε έναν Βουλευτή που έχει περάσει από το Υπουργείο Άμυνας, ξέρει τα θέματα και κατά την θητεία του αλλά και στην συνέχεια έδειξε πως έχει όρεξη να κάνει δουλειά; Προερχόμενο από μία εκλογική περιφέρεια που η ΝΔ πήρε από τα μεγαλύτερα ποσοστά της (αν θυμόμαστε καλά το δεύτερο μεγαλύτερο πανελλαδικά); Η απάντηση ακούμε πως βρίσκεται σε μία τροπολογία….

Ο ίδιος ήθελε να ξεχωρίσει για το έργο του και έβγαλε την ανακοίνωση που ακολουθεί…Αν και πολλά χρόνια στην πολιτική φαίνεται πως δεν είχε ακούσει πως στα κόμματα όποιος ξεχωρίζει…κόπτεται για να μην χαλάει η ομοιομορφία….

Η ανακοίνωση:

Με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή τροπολογίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την οποία επιλύεται το ζήτημα των ΑΣΣΥ 1990, ο βουλευτής Λακωνίας και πρώην ΥΦΕΘΑ, Θανάσης Δαβάκης, δήλωσε:

Η κατάθεση της τροπολογίας για το θέμα των ΑΣΣΥ 1990 δικαιώνει μία προσπάθεια που ξεκίνησα το 2016 και η οποία διήρκησε μέχρι και σήμερα, με πλήθος Κοινοβουλευτικών Ερωτήσεων, ομιλιών και παρεμβάσεων.

Σκοπός της προσπάθειας αυτής ήταν η επίτευξη συμμετρικής και ορθολογικής μεταχείρισης των αξιωματικών που προέρχονται από τις ΑΣΣΥ και μέχρι τις 31/12/2015 συμπλήρωσαν 25 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η θεμέλια λίθος της αποτρεπτικής μας ισχύος. Καθήκον της Πολιτείας είναι να τους και τις εξασφαλίζει ένα όσο το δυνατόν πιο ορθολογικό, σταθερό και προβλέψιμο περιβάλλον εργασίας και εξέλιξης. Η τροπολογία για τους ΑΣΣΥ 1990, που θα ψηφίσουμε τις επόμενες ημέρες, είναι ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Posted in: ΕΙΔΗΣΕΙΣ